Eksamen blev en positiv oplevelse

Louise skulle til 9. klasses afgangseksamen og var rigtig presset over det. Bange for, at hun ville blokere, som så mange gange før til eksamener og tests.

Hun fik én behandling lige inden de skriftlige prøver og skrev efterfølgende til mig omkring, hvordan det tidligere var inden eksamen, og hvordan det så havde været denne gang, efter hypnosen. Hun fortæller også om, hvordan hun oplevede selve sessionen.

Før:

Når jeg skal til skriftlig eksamen, bliver jeg rigtig urolig og kan slet ikke sidde stille. Jeg snakker kun dårligt og negativt om den eksamen, som jeg skal ind til. Jeg tænker det værste om opgaverne, der er i testen, og om jeg overhovedet kan klare det.

Jeg følte et rigtig stort tidspres til de skriftlige eksamener (specielt læsetest), fordi jeg var så bange for, at jeg ikke kunne nå det og gjorde mig selv helt stresset under testen, fordi jeg så tænkte så meget over, at jeg ikke ville nå det.

Jeg havde lidt svært ved at falde i søvn, fordi jeg tænkte på den kommende eksamen og kunne også godt nogle gange vågne tidligt om morgenen, fordi jeg var bange for at komme for sent.

Jeg kunne godt blive irriteret før eksamen på dem, som altid klarede sig godt og så brokkede sig over det, men det gjorde jeg også, og så bliver man træt af sig selv, fordi man bliver sur over noget så ligegyldigt.

I forhold til at kunne koncentrere mig inden og under eksamen, havde jeg rigtig svært ved det, fordi jeg tænkte på det værste omkring opgaverne og skabte derfor uro i kroppen.

Selve sessionen og hvordan gik det så:

Jeg synes, sessionen var meget behagelig og rar hele vejen igennem.
Man sidder bare og snakker om tingene, og det er godt at komme ud med. Selve hypnosen var rigtig rar, og man slapper meget af.

Jeg har fået nogle teknikker med til at skabe ro indeni – bl.a. har jeg lavet mit eget skjold, fordi jeg tit var meget negativ og påvirket af andre inden testen. Skjoldet gør, at alle dårlige kommentarer fra andre om testen og mine dårlige tanker preller af. Det gjorde, at jeg gik positivt ind til eksamen, hvilket gav mig et helt andet mindset omkring situationen!

Jeg lærte i hypnosen, at når jeg bliver stresset under eksamen, skal jeg tage nogle dybe vejrtrækninger og tænke på et godt sted. Det gav mig ro og fred til at arbejde videre.

Jeg blev meget mere positivt indstillet på testen, og det gav mig også mere energi til at udføre den godt, fordi jeg havde smidt alle de dårlige tanker væk.

Det føltes godt at gå ind uden nogen bekymringer og noget pres fra mig selv om, hvordan jeg skulle klare mig. Jeg havde sluttet fred med mig selv på en måde, så jeg følte, jeg gjorde det så godt, jeg kunne, når jeg kom ind til eksamen, uden at tænke på resultatet.

Eksamen blev til en positiv oplevelse, og jeg havde ro i mine tanker og gav mig selv lov til at lave opgaverne i fred og ro.

Det var en dejlig måde at afslutte folkeskolen på ☺

Mange hilsner Louise

/Louise Skovgaard er 16 år og bor i Fredericia