fbpx
Børn i hypnoterapi2021-05-24T15:12:23+02:00

Børn i hypnose: En god beslutning

Det er ligesom at være helt opslugt af noget: Tiden forsvinder, barnet er i ”flow-tilstand” og kan bare flyde med. Et rart og godt sted at være.

  • Mindre ondt i hovedet og maven

  • Øger barnets selvværd og tro på Jeg kan godt

  • Giver barnet ro og koncentration

Fantastisk genvej til højere selvværd

C: “Da jeg kom til dig, var jeg meget ked af at gå i skole. Jeg var også bange for at sove.

Du gav mig nogle redskaber til at kunne sove trygt. Min skoledag er også blevet god.”

Mor: “Jeg oplevede en meget gladere dreng og at have Katja som hjælp var en enorm stor støtte.

Vi har booket tid endnu en gang: For at C ikke behøver være så bange for at fremlægge i skolen.”

Du kan læse mere her.

/C på 12 år og hans mor

Tag en god beslutning

KONTAKT MIG – GENTOFTE
KONTAKT MIG – FREDERICIA
LÆS OM PRISER

Kære forældre

Det er rigtig svært at se sit barn have det skidt. Det gør ondt indeni. Det skaber også stor frustration, for det påvirker en hel familie, hvis et af familiemedlemmerne ikke trives. Børn har det ofte svært, hvis de oplever udelukkelse og utilstrækkelighed i skolen og ved fritidsaktiviteter, eller hvis der er ting derhjemme, der bekymrer dem, gør dem vrede eller kede af det.

Et eksempel på dette er, at børn ofte reagerer med angst for at skulle sove ude og får hjemve, hvis de oplever, at der er uro eller sygdom derhjemme. Så ”tør” de ikke være væk hjemmefra, det gør dem urolige og bekymrede.

Gennem behandlinger med hypnose finder barnet sine egne styrker frem, lærer at adskille sine egne følelser fra andres og bliver dermed bedre i stand til at håndtere udfordringer i sin dagligdag.

De får et ”rum” hos mig, hvor de kan udtrykke, hvad der rører sig indeni, og hvor de føler, at de er fuldkommen gode nok, som de er.

Hvordan er et forløb bygget op?

I den indledende telefonsamtale drøfter vi dit barns problematik. Jeg spørger ind til relevante ting, der kan give et godt billede af, hvad dit barn tumler med.
Samtidig taler vi om andre behandlinger, I måske har i gang eller som er gennemført med barnet/familien.
Det er vigtigt, at I forældre bakker op omkring barnets behandlinger hos mig, så barnet føler sig så trygt og tillidsfuldt som muligt.
Jeg er selvfølgelig opmærksom på, at nogle børn kommer fra skilsmissehjem, og at det ikke altid er muligt at have begge forældre med ”på banen”. Vi tager udgangspunkt i dét, der kan lade sig gøre.

Selve behandlingerne justerer jeg efter barnets alder, problematik og koncentration. Det betyder, at nogle gange bruger jeg længere tid på at tale med barnet end andre gange, nogle gange er der en mere ”legende” tilgang til barnet. Den ene eller begge forældre er altid med i starten til behandlingerne, hvor vi alle snakker sammen.

Når jeg vurderer, at vi har talt grundigt om tingene og jeg har dannet mig et billede af, hvad barnet også selv ønsker sig, beder jeg forældrene tage en pause i venterummet eller gå en tur, mens barnet er i hypnose. Da tryghed er vigtigt, vil jeg oftest spørge et yngre barn, om det er ok at fortsætte alene med mig.

Hypnoseterapien følger efter samtalen. Jeg tilrettelægger hypnosen afhængig af barnets alder og koncentrationsevne.

Nogle børn kan have glæde af at lytte til min stemme og ”arbejde” i underbevidstheden med de positive ting fra sessionerne. Derfor har jeg indtalt en lydfil med selvhypnose til børn, som jeg mailer til jer efter aftale.

Efter forløbet med hypnosebehandlinger, aftaler vi opfølgning, hvor vi kan skrive sammen omkring, hvordan det går i forhold til den problematik, barnet kom med.

Tag en god beslutning

KONTAKT MIG – GENTOFTE
KONTAKT MIG – FREDERICIA
LÆS OM PRISER

“Vores teenagedatter har været i behandling hos Katja. Mobning og udelukkelse fra fællesskabet i skolen havde ført til meget lavt selvværd, angst og selvskadende adfærd. Allerede efter 1. behandling mærkede vi en tydelig, positiv forandring.

Katja fik hurtigt sporet sig ind på os.

Vores datter har fået livslysten og -modet tilbage, og hun har ikke brug for at skade sig selv længere!

Af hjertet TAK Katja, fordi du lyttede og så os.

… du har gjort så stor en forskel for vores familie, og ikke mindst vores datter!”

Læs gerne hele udtalelsen her

/Mor til pige, 15 år, Sønderjylland

Hvordan føles det?

I hypnosen anvender jeg teknikker i forhold til dit barns alder og den problematik, barnet har. Og vi arbejder altid kun med dét, som dit barn gerne vil ændre. Og med dét I forældre kan se, han eller hun kæmper med.

At være i hypnose er ikke det samme som at sove, selvom det føles dejlig afslappet i kroppen. Tankerne bliver mere rolige. Barnet ligger ned, kan lukke sine øjne og det føles hyggeligt og trygt.

Forældrene sidder i venteværelset under selve hypnosen, hvis barnet er trygt ved det.

I hypnosetilstanden er barnet fokuseret på de ting, jeg siger og fortæller. Bruger sine sanser, sin fantasi. Man kan sige, at jeg taler til underbevidstheden for at ændre de tanker og vaner, barnet ikke længere ønsker at have. Og vi får fokus på dét, som barnet rigtig gerne vil have mere af – glæde, at føle sig god nok, tryg, mindre bekymring.

De fleste børn er helt afslappede og rolige i hypnosen og mange synes, det er en sjov og lidt anderledes følelse i kroppen og i tankerne. På en behagelig måde.

Kære forældre

Det er rigtig svært at se sit barn have det skidt. Det gør ondt indeni. Det skaber også stor frustration, for det påvirker en hel familie, hvis et af familiemedlemmerne ikke trives. Børn er ofte ”symptombærere” på de ting og situationer, de oplever både i skolen og ved fritidsaktiviteter, men også på den adfærd og dét, der foregår i hjemmet.

Et eksempel på dette er, at børn ofte reagerer med angst for at skulle sove ude og får hjemve, hvis de oplever, at der er uro eller sygdom derhjemme. Så ”tør” de ikke være væk hjemmefra, det gør dem urolige og bekymrede.

Gennem behandlinger med hypnose finder barnet sine egne ressourcer frem, får adskilt egne følelser fra andres og bliver dermed bedre i stand til at håndtere udfordringer i sin dagligdag.

De får et ”rum” hos mig, hvor de kan udtrykke, hvad der rører sig indeni, og hvor de føler, at de er fuldkommen gode nok, som de er.

Tag en god beslutning

KONTAKT MIG – GENTOFTE
KONTAKT MIG – FREDERICIA
LÆS OM PRISER

Mere ro og koncentration

“Min søn har virkelig rykket sig. Han har nu 2 dage i træk fået ros af sine lærere for at være mere rolig og koncentreret, ligesom han har fået 10 i sin dansk test. Det er bare helt fantastisk! Han er glad og stolt, og hans lærer har både rost ham til skyerne og skrevet til mig om det. Jeg er bare så glad over, at det ser ud til at virke. Det giver mig håb og ro. Tak Katja!”

/Mor til 13-årig dreng, Gentofte

Hypnosebehandling af børn og unge med funktionelle mavesmerter, et publiceret studie i Ugeskrift for Læger

I juni 2018 udgav Ugeskrift for Læger en artikel, hvor budskaberne bl.a. er:

  • For op mod 90% af de børn og unge, der ses i almen praksis for mavesmerter, finder man ingen somatisk forklaring (dvs. der ikke er nogen fysiologisk forklaring)
  • Børn og unge med funktionelle mavesmerter har øget skolefravær, dårligere søvn, forringet livskvalitet og øget hyppighed af angst
  • Hypnoseterapi er et bud på en behandlingsmetode, der viser de mest lovende resultater

Artiklen beskriver, at ”til trods for problemets omfang og et stort behandlingsbehov findes der ikke specialiserede (…) behandlingstilbud til denne patientgruppe”.

Det er glædeligt at læse i artiklen, at ”… hypnoterapi har vist lovende langtidseffekter op til fem år efter endt behandling”.

Læs hele artiklen her.