fbpx
Behandling af Eksamensangst2020-03-17T17:42:58+01:00

Eksamensangst
behandling med hypnose

Kunne du tænke dig at gå til eksamen med fokus og overblik?

Kunne du tænke dig at lave en præsentation eller holde en tale med ro i hovedet og i maven?

Nogle gange skal der kun en behandling til, så er der allerede meget mere styr på nerverne inden en prøve, en eksamen eller en præsentation! 

  • Slip ritualerne

  • Få kontrol over tankemylderet

  • Træk vejret, hold fokus

TÆND DRØMMENE NU

Du kender helt sikkert symptomerne: Dit åndedræt bliver hurtigt og overfladisk, dine tanker hvirvler rundt, dernæst føler du, at “klappen går ned”, du taler hurtigt og fornemmelsen af, at de andre kigger på dig, er utrolig ubehagelig.

Nogle gange føler du trang til at græde eller bare løbe ud af lokalet.

Måske er du en af dem, der tager beroligende piller for at klare eksamen?
Eksamensangst og frygt for at præsentere kan have flere årsager: Det kan være forbundet med et forventningspres, enten fra dig selv eller fra andre. Du kan have haft en dårlig oplevelse med en fremlæggelse, følt dig udsat og gjort til grin.

At have angst med som følgesvend i en eksamenssituation er så utrolig begrænsende og ærgerligt, for selvom du normalt klarer dig godt og har styr på dine ting, så gør angsten dig ude af stand til at vise, hvad du virkelig kan præstere.

Måske er du en af dem, der helt undgår bestemte situationer fordi, de fremkalder præcis samme følelser som din eksamensangst? Såsom at møde nye mennesker, holde taler, søge bestemte typer jobs eller søge ind på din drømmeuddannelse…?

Tænd drømmene og giv angsten baghjul!

Tag en god beslutning

KONTAKT MIG – GENTOFTE
KONTAKT MIG – FREDERICIA
LÆS OM PRISER

Inden hypnosen ku’ jeg have solgt min mat-eksamen for et 2-tal… Nu fik jeg 7, jeg er så glad!

/19-årig, studentereksamen

LÆS LOUISES FORTÆLLING

Louise om sin eksamen inden hypnoterapi

Hvordan har du det normalt, inden du går til eksamen?

Når jeg skal til skriftlig eksamen bliver jeg rigtig urolig og kan slet ikke sidde stille. Jeg snakker kun dårligt og negativt om den eksamen, jeg skal ind til. Jeg tænker det værste om opgaverne, der er i testen og, om jeg overhovedet kan klare det!

Føler du dig normalt presset til selve eksamen?

Jeg føler et rigtig stort tidspres til de skriftlige eksamener, specielt læsetest. Fordi jeg er så bange for, at jeg ikke kan nå det hele! Jeg gør mig selv helt stresset under testen, fordi jeg tænker så meget over, at jeg ikke vil nå det!

Hvordan sover du normalt inden eksamen?

Jeg har normalt svært ved at falde i søvn, fordi jeg tænker på den kommende eksamen. Jeg kan også nogle gange vågne tidligt, fordi jeg er bange for at komme for sent.

Hvordan er dit humør inden eksamen?

Jeg kan godt blive irriteret før eksamen på dem, som altid klarer sig godt – og så brokke mig over det. Så bliver jeg træt af mig selv fordi, jeg bliver sur over noget så ligegyldigt.

Hvordan er din koncentration i forbindelse med eksamen?

Jeg har rigtig svært ved at koncentrere mig inden og under eksamen! Jeg tænker på det værste omkring opgaverne og skaber uro i kroppen.

Louise om sessionen med hypnose

Hvad synes du om hele sessionen?

Jeg synes, det var meget behageligt og rart hele vejen igennem. Inden hypnosen sidder vi bare og snakker om tingene, og det er godt at komme ud med.

Hvad synes du om hypnosen?

Selve hypnosen var rigtig rar, og jeg slappede meget af.

Fik du teknikker med til at få mere ro indeni?

Jeg var jo meget negativ inden den skriftlige prøve, så derfor skulle jeg lave et “skjold”, som fik alle dårlige kommentarer fra andre om prøven og mine egne dårlige tanker til at prelle af. Jeg øvede vejrtrækninger sammen med Katja, og vi koblede gode og rare tanker sammen med vejrtrækningerne.

Hvordan virkede teknikkerne for dig?

Mit skjold gjorde, at jeg positivt gik ind til testen, og det gav mig et helt andet mindset omkring prøven! Jeg brugte mine dybe vejrtrækninger og tænkte på det gode sted. Det gav mig ro og fred til at arbejde videre.

Hvordan ændrede dine følelser sig indeni?

Jeg blev meget mere positivt indstillet på prøven og det gav mig også mere energi til at gennemføre prøven godt, fordi jeg havde smidt alle de dårlige tanker væk.

Louise om sin eksamen efter hypnoterapi

Hvordan var det så at være til eksamen efter hypnoseterapi?

Det blev til en positiv oplevelse og gav mig ro i mine tanker og gav mig lov til at lave opgaverne i fred og ro.

Det føltes godt at gå ind uden nogle bekymringer og noget pres fra mig selv om, hvordan jeg skulle klare mig. Jeg havde ligesom sluttet fred med mig selv på en måde, så nu følte jeg, at jeg bare kunne gøre det så godt som muligt. Uden at tænke på resultatet. Det var rigtig rart.

//Louise, 16 år: Folkeskolens afgangseksamen

SLIP AF MED DIN EKSAMENSANGST

Er du studerende og klarer du dig normalt fint i skolen? Men når det så er eksamenstid, så går det skidt, og dine karakterer er dårlige? Ved hjælp af hypnoterapi kan du få overblik og ro, så du kan gennemføre dine eksamener med et meget bedre resultat.

Du får højere karakterer og dermed en meget større chance for at gennemføre dit studie med et godt resultat.

Eksamensangst kan opstå af tidligere hændelser

I de fleste tilfælde af eksamens- og præstationsangst ligger der årsager bag, som stammer fra tidligere oplevelser og hændelser. Nogle gange stammer frygten fra noget helt andet end dét at skulle præstere noget, hvor andre “kigger på en”.

Følelsen af at miste kontrollen over sig selv kan fylde rigtig meget og begrænser dit budskab.

Nervøs før køreprøven?

Måske skal du til køreprøve, men er så nervøs over, om du nu har styr på det hele? Bange for, at “klappen går ned”, når først det gælder? Måske har du endda overvejet ekstra køretimer bare for at få lidt mere kontrol og helt styr på det? Gennem behandlinger med hypnoterapi vil du gennemføre din køreprøve med fokus og overblik. Ekstra køretimer er unødvendige, for du har kontrol over situationen og over dig selv.

Tag en god beslutning

KONTAKT MIG – GENTOFTE
KONTAKT MIG – FREDERICIA
LÆS OM PRISER