Mærker mine grænser, en mega fed følelse…

Klienten henvendte sig, da hun var ked af at hænge fast i nogle gamle måder at være på: Konfliktsky og pleasende. Hun følte, hun havde svært ved at sig sin mening uden at få dårlig samvittighed. Hun ønskede at kunne tage mere ansvar, føle sig god nok og være mere glad. Og nogle gange faktisk bare mere ligeglad…
Kære Katja
Der er nu gået nogle uger, og jeg har haft tid til at mærke effekten af vores forløb.
Det der står tydeligst for mig er, at jeg mærker mig selv og mine grænser SÅ tydeligt nu. Det er en meget fed følelse – lidt som om der er trukket et ‘slør’ fra mellem mig selv og omverdenen.
Jeg sætter grænser og stiller krav, som jeg ikke har gjort før. Det vilde er, at jeg først opdager det, når jeg har gjort det. En af mine veninder bemærkede det – og hun synes, at det er dejligt at se mig med “mere kant”, som hun udtrykte det.
Det at stille flere krav og give noget mere modstand giver sig også udslag i flere konflikter. Jeg er dog begyndt at opleve konflikter som nødvendige, frem for at de skal undgås. Så selvom de er der, så opleves de anderledes. Måske fordi jeg kan holde fast i mig selv undervejs. Og det føles ret godt.
Så nu hvor jeg tænker over det, er min grad af konfliktskyhed meget mere nedtonet.
Så jeg vil sige dig TUSIND TAK for en vidunderlig læringsproces, Katja.
De bedste hilsner
//Kvinde, 42 år, Sydjylland