Yngre gigtramt med smerter, uden overskud

Problem:

Jeg er ung og har gigt. Derfor har jeg uforudsigelige smerter, ingen overskud og manglende accept af min livssituation, begyndende depression. Ser ingen mulighed for at bære en graviditet.

Resultat efter hypnoseterapiforløb:

Handlekompetence i eget liv, færre smerter, accept af situation, energi, livsmod, drømmen om at blive gravid er realistisk ?

Om mit gigt-forløb:

I slutningen af 2015 vågnede jeg op en dag med en hævet og øm finger, som føltes lam. Henover julen bredte smerten sig på rekordtid til hele min krop. I mine forældres sofa brugte jeg mange timer med at forestille mig et liv i kørestol og med at være vred på verden og de fleste i den.
I det offentlige var der ikke meget hjælp at hente. Ingen vidste rigtigt hvad der var galt med mig. Jeg følte mig hverken hørt eller forstået.

Fra smerternes udspring og til diagnosetidspunktet gik der næsten et halvt år. I den tid var der masser af tid til at forestille sig alle mulige årsager til mine smerter og min manglende energi. Da jeg fik stillet diagnosen kronisk autoimmun leddegigt i en alder af 32 år – uden at nogen i min familie lider af det – var det lidt som at få hevet tæppet væk under mig!

Pludselig kunne jeg ikke længere gøre mange af mine yndlingsting som bl.a. at tage i byen og danse, nyde alkohol, træne, gå ture, lege på gulvet med mine nevøer, gøre rent, lave mad!
Smerterne var for store eller blev det som resultat af aktiviteten.

Efter lang tids afprøvning af flere forskellige medicintyper og -mængder uden et særligt godt resultat, havde jeg svært ved at genkende mig selv. Fra min uddannelse indenfor ernæring og sundhed har jeg stor viden om alt det, jeg burde gøre, hvordan en sund livsstil sandsynligvis ville kunne hjælpe mig. Men jeg kunne ikke finde energien til at komme i gang med det. Det virkede fuldstændig uoverkommeligt og som et latterligt tiltag midt i al meningsløsheden.

Min fritid og mine mange sygedage fra job gik primært med inaktivitet og med at være selvmedlidende og trøstepise, at være negativ, vred og opgivende – og vanvittigt træt! Og når der først blev åbnet for sluserne, kunne jeg græde i timevis. Jeg vidste aldrig hvordan jeg kunne stoppe og komme videre med min dag – jeg var helt og holdent i mine følelsers vold og trættere end nogensinde før i mit liv. Desuden tog jeg store mængder smertestillende medicin næsten hver dag og udviklede som resultat heraf et mavesår.

Hypnoterapiforløbet:

Efter et hypnoterapiforløb hos Katja på kun fire sessioner så mit liv fuldstændig anderledes ud!

Allerede efter den første session var mit energiniveau helt vendt på hovedet, og jeg kom i gang med regelmæssig motion og langt mere fornuftige spisevaner – allerede samme dag!
Jeg kunne igen selv overskue at planlægge og udføre indkøb og også en smule madlavning – siden mine smerter begyndte, havde jeg ikke lavet ét måltid varm mad til mig selv.

Det var en kæmpe sejr at tage hånd om mit liv og min sundhed igen, og jeg magtede endda at motivere mig selv – en ting, som ellers altid har holdt hårdt for mig, på flere områder.

Som ugerne og terapien gik var det tydeligt, at hele mit mindset ændrede sig. Det var ikke længere kun et spørgsmål om energi eller mangel på samme. Pludselig var det som om det hele gik af sig selv, som om det slet ikke var en mulighed at tænke negativt og være inaktiv.

Min vilje blev mere og mere ukuelig og en masse af de bekymringer for fremtiden, som fyldte meget for mig før, var betydeligt mindre og dukkede sjældnere og sjældnere op.

Det vildeste var nok, at hver gang Katja guidede mig hen til en handling, et udsagn eller en tanke, føltes dette fuldstændig klokkeklart og logisk – der kunne på ingen måde stilles spørgsmålstegn ved resultatet, og at det hele lå lige under overfladen, lige til at række ud og røre ved. Det var jo en del af mig, som jeg ikke selv kunne finde frem.

Jeg har aldrig før prøvet at være under hypnose, men det var nemt og rart, faktisk enormt afslappende, og jeg var aldrig et sekund i tvivl om, at jeg var i gode og trygge hænder.

En af de bekymringer, jeg også havde gjort mig, drejede sig om en længerevarende ferie til Asien. Jeg havde ikke en eneste tudetur i de tre uger, vi var afsted, jeg havde heller ingen dage, hvor jeg bare lå i sengen pga. smerter.

Graden af fysisk udfoldelse på turen er også en af mange personlige sejre; der var flere dage med lange trekketure blandt andet i bjerge og klipper. Trekkedagene lå typisk lige efter hinanden eller efter mange timers inaktivitet og dårlig mad i busser og fly. Altså fra den ene yderlighed til den anden. Men ikke engang disse omstændigheder kunne få mig i knæ. Jeg gennemførte bare, uden at tænke så meget over, hvad jeg mon rodede mig ud i. En tydelig modsætning til mit ellers så fastgroede bekymringsgen! Til stor lettelse, både for mig selv og for min kæreste.

Glæden over at gennemføre aktiviteter uden den ellers så velkendte kontante efterfølgende afregning, som ellers altid var til stede efter fysisk udfoldelse, ringe kost, alkohol og for lidt restitution, er det, som står aller klarest for mig i mine refleksioner.

Jeg havde aldrig troet, at den tur ville gå så smertefrit og nemt.

Og det bedste er, at jeg ikke er det mindste bekymret for min næste rejse – både den næste udlandsferie og min forhåbentligt forestående graviditet. En graviditet jeg før forløbet hos Katja anså som værende en utopi.

Katja har givet mig konkrete redskaber til at booste min egen tro på mig selv i denne udfordring, herunder vejrtrækningsøvelser og et fantastisk mantra, som giver mig øjeblikkelig ro i situationer, hvor det brænder på, og et fantastisk udgangspunkt for at være min egen bedste hjælp, hvor og når som helst.

Og som om det ikke er nok, er der kommet helt og aldeles ro på nogle andre punkter i mit liv, som længe har bøvlet.

Alt i alt har det givet mig en stor tro på mig selv, på fremtiden og på, at alt er, som det skal være.

Det er fortsat uretfærdigt, at jeg har gigt – men accepten er faldet helt på plads. Jeg er ikke længere offer i mit eget liv. Jeg har taget kontrollen tilbage.
For jeg kan jo selv. Sagtens!

Vejen til accept blev lagt i hypnoterapien.

Hypnosen og mit mantra har givet mig meget mere overskud og smertelindring end kost og motion alene ville have gjort.

Den sunde livsstil har bestemt sin berettigelse, men den drilske gigt er ikke altid lige påvirkelig eller nem at tolke. Energien til alligevel at fortsætte de gode, sunde motions- og ernæringsmæssige tiltag, trods manglende resultater fra tid til anden, udspringer så afgjort af alt det positive, hypnoterapien har givet mig.

Jeg anbefaler meget gerne Katja, hvis du ønsker store, positive forandringer i dit liv.

/Karen Buhl, Århus