Gråd til glæde: Sofie kæmpede med eksamensangst

Sofie er 17 år og går i 2g. Hun har kæmpet meget med nervøsitet og eksamensangst, både i folkeskolen og nu på gymnasiet.
Sofie havde en rigtig dårlig oplevelse til en mundtlig prøve i 1g, som sad dybt i hende. Hun har ofte følt, det har været hårdt at gå på gymnasiet. Men Sofie er en fighter og vil gennemføre!
Vi nåede 3 sessioner inden corona-lockdown, december 2020. Da der var gået halvanden måned besluttede vi at gennemføre en 4. session online, da Sofie og jeg nu kendte hinanden og var trygge ved processen. Sofie skulle op til SRO mundtlig samt engelsk terminsprøve og ville meget gerne i mål med at kunne gennemføre.
I den sidste session trænede jeg også afslappende åndedrætsøvelser med Sofie, så hun bliver endnu bedre til at berolige sig selv, når kroppen begynder at spænde op og blive nervøs.
Ugen efter prøverne skrev Sofie til mig:
Hejsa Katja
I onsdags og torsdags gik det rigtig godt!
Til SRO den mundtlige, var jeg spændt men alligevel rolig og meget glad under samtalen – hvilket min lærer kommenterede på: At jeg var dejlig at se på 🙂

Jeg fik 7, så jeg er meget glad!

I torsdags til den engelske terminsprøve følte jeg mig ikke nervøs eller noget – men at det bare var noget, der skulle overstås. Jeg har ikke fået tilbagemelding på den endnu, men jeg blev tilfreds med opgaven.

I alt kan jeg kun sige at vores afsluttende samtale i mandags hjalp mig meget. Jeg prøvede også det med vejrtrækningen, hvilket hjalp, tak 🙂
Tusind tak for din hjælp!
Med venlig hilsen Sofie
Jeg har fået lov til at dele Sofies ord. Så andre kan læse, at jeg kan hjælpe, hvis man kæmper med en eksamensangst, der kan være lige ved at få en til at give op nogle gange.
//Sofie, 17 år, Tørring